Conferinta RetailArena

Prima editie a conferintei internationale RetailArena se adreseaza atat marilor lanturi de retail, cat si producatorilor si antreprenorilor din comertul traditional si online. Evenimentul isi propune sa puna fata in fata specialisti in retail care vor dezbate cele mai importante trenduri din domeniu.

In cadrul RetailArena veti afla cele mai recente tendinte din industrie, opinii inovatoare si studii de caz de succes. Patricipantii vor primi sfaturi practice de la lideri in retail-ul international si local si pot afla care este cheia maximizarii vanzarilor intr-un spatiu in care online-ul dicteaza din ce in ce mai mult regulile jocului.

Vrei sa participi?

Iti garantam 2 zile pline cu informatii de ultim moment din domeniul retailului, aplicatii practice din strategiile de marketing si vanzari ale unor companii importante din domeniu, avantajele unei afaceri in retailul traditional vs. comert electronic, networking cu actualii si viitorii parteneri de afaceri intr-un mediu relaxat.

Inscrie-te acum! →

Pret bilet:
49 EUR

19 Noiembrie 2013

08:00

Inregistrarea participantilor

09:00

Expansiune, expansiune, expansiune

In ciuda crizei financiare, retailul, cu precadere cel alimentar, nu a batut pasul pe loc ci, din contra, s-a dezvoltat agresiv in ultimii ani. O dezbatere interactiva despre ce a insemnat extinderea si cum evolueaza conceptele si canalele de vanzare.

Speakeri: Simina Istrate, Radu Timis, Daniel Negrescu, Sorin Minea, Madalin Rugeanu, Philippe Besadoux, Cristian Rusu, Cosmin Ulmean, Ciprian Rosca

 

Prezentare The changing face of Retail in Romania, Raluca Raschip, GFK Romania

 

Panel: Retailerii, intre expansiune si dezvoltarea serviciilor

Cursa pentru deschiderea de noi magazine continua, insa ultimul cuvant il au acum conceptele si serviciile aditionale in care retailerii decid sa investeasca. Cu ce vor veni nou pe piata?

 

Panel: De unde vine profitul – magazin propriu, retail traditional sau IKA?

Marii producatori s-au orientat in ultimii ani spre dezvoltarea propriilor retele de magazine, in paralel cu intensificarea prezentei in comertul traditional si IKA. A fost sau nu o decizie profitabila?

11:20

Coffee break

11:40

Panel oferit de
Card SimPlus

Producatori + retaileri = o relatie care face boom?

De unde vine profitul si cum poti atrage clientii odata ajunsi in hypermarket? Sunt doua dintre intrebarile la care raspund retaileri si producatori importanti din industria bunurilor de larg consum.

Speakeri: Milos Ryba, Bill McCarthy, Ekaterina Savchenko, Andrei Brad, Oana Pavel, Ioana Mucenic, Anca Stroe, Irina Mandoiu, Raluca Raschip, Gabriel Sandu, Feliciu Paraschiv, Sherif Abdala, Oana Ghiurcanas, Teodora Cornila

 

Prezentare Empowering the Store with Analytics, Bill McCarthy, Shoppertrak

 

Prezentare How technology innovations create a “wow” customer experience in retail, Ekaterina Savchenko, Synqera

 

Panel: Marea batalie se da la raft: cum atragi clientii odata ajuns in hypermarket?

De cele mai multe ori pretul este rege, insa uneori este nevoie de mai mult pentru a atrage atentia consumatorilor odata ajuns la raft.

 

Prezentare Retailtainment, Ioana Mucenic, Pastel

 

Prezentare Private Labels and National Brands Story in a crowded marketplace, Raluca Raschip, GFK

 

Panel: Marcile proprii , incotro?

9 din 10 gospodarii din Romania achizitioneaza marci private. Pentru unii producatori acestea au reprezentat in criza un colac de salvare. Va mai continua ofensiva marcilor proprii in retailul local?

 

Prezentare Cele mai noi tendinte in retailul de proximitate, Milos Ryba, Planet Retail

 

Panel: Magazinele de proximitate – cum se reinventeaza chioscul de la parterul blocului?

Magazinele de la parterul blocului s-au transformat intr-o mina de aur. Ce spun jucatorii care au decis sa investeasca aici si cat de mult au avut de castigat?

14:15

Pranz Restaurantul Avalon

15:15

Panel oferit de
DPD Romania

Online-ul – cel mai nou camp de batalie

Online-ul reinventeaza regulile jocului in retail in conditiile in care coada de la magazin este inlocuita de un simplu click. Jucatori relevanti discuta despre ABC-ul unui magazin online.

Speakeri: Zsofia Megyeri, Radu Butufei, Lucian Aldescu, Adrian Zanfir, Bogdana Baltasiu, Dorin Boerescu, Daniel Nicolescu, Radu Vilceanu, Cosmin Costea, Daniel Enescu, Iulian Stanciu

 

Prezentare Store-based and online grocery retailing trends in Eastern Europe, Zsofia Megyeri, Euromonitor

 

Panel: Infrastructura din spatele magazinelor online

Vrei sa iti deschizi un magazin online? Afla de la lideri in domeniu detaliile ce stau in spatele unei astfel de afaceri.

 

Studiu Cumparaturile online vs Cumparaturile offline, Daniel Enescu, Daedalus Millward Brown

 

Snapshot Carrefour-Online.ro si Altex.ro

Nume importante din retail, care au pariat recent pe online, prezinta cateva studii de caz despre ce a insemnat deschiderea unui magazin online si cum arata rezultatele obtinute pana in prezent.

 

Panel: De la retail traditional la retail online = A New Customer Experience

Ultimele tendinte in comertul multichannel-omnichannel vor prezentate intr-un dialog interactiv intre retaileri si reprezentanti ai unor importante agentii de digital.

17:30

Coffee Break

18:00

Gala retailArena

Gala Wall-Street.ro va premia cele mai dinamice companii din industria bunurilor de larg consum si retail din Romania.


Workshopuri →