Retailarena

SPEAKER

October, 23-24. Sheraton Hotel.

Alex  Bratu

Alex Bratu

Country Manager - JYSK Romania

Alex Bratu este Country Manager pentru JYSK Romania din ianuarie 2010. In cei 10 ani de cand lucreaza la JYSK, compania s-a extins de la 12 la 76 de magazine in tara, cifra de afaceri a crescut de la 60 la 482 de milioane de lei, iar numarul de angajati a crescut de la putin peste 100 la peste 800 de angajati. Inainte de a lucra pentru retailerul danez de mobilier si decoratiuni interioare a ocupat pozitia de Director Comercial la Intersport, unde a avut rolul de a dezvolta franciza Intersport in Romania.

Impleteste pasiunea pentru retail cu cea pentru muzica si spune ca muzica, asemenea retailului, este un domeniu in care exista foarte multa matematica si precizie. Crede ca muzica e cea mai exacta arta dintre toate. Isi compune singur muzica si versurile si a produs pana acum doua albume rock. Despre retailul actual, Alex crede ca tehnologia a schimbat fundamental atat comportamentul consumatorilor, cat si felul in care functioneaza intreaga piata de retail, de la modalitatea de cumparare si procesul de luare a deciziei, pana la vizibilitatea stocurilor.

Accesul la tehnologie a plafonat diferentele dintre zone variate ale tarii. Pentru a fi in permanenta adaptat la cerintele pietei, JYSK investeste enorm in tot ceea ce inseamna tehnologizare si digitalizare. Magazinele sunt din ce in ce mai digitalizate, de exemplu, angajatii din magazine au telefoane mobile pe care pot realiza orice tine de task-urile lor – pot vedea stocuri, pot face rezervari si comenzi, pot verifica rapoarte si multe altele.

Vezi restul speakerilor